بررسی تحولات صادرات و واردات کالاهای مصرفی بین ایران، عراق و چین در ده سال گذشته

چکیده :

این مقاله مباحث مرتبط با تحولات صادرات و واردات کالاهای مصرفی بین ایران، عراق و چین در دهه گذشته را مورد بررسی قرار می‌دهد. آمارها و اطلاعات مرتبط با صادرات و واردات این کشورها، به تفکیک سال و کشورهای مبدا و مقصد، تحلیل شده و عوامل موثر بر این تغییرات، از جمله تحریم‌ها، نوسانات قیمت ارز و سیاست‌های تجاری، مورد بررسی قرار گرفته است.

تجارت بین‌الملل از جمله عوامل اساسی توسعه اقتصادی هر کشور است. ایران، به عنوان یک کشور با موقعیت جغرافیایی مهم، قابلیت بالقوه‌ای برای تجارت با کشورهای همسایه و جهانی دیگر دارد. عراق و چین، به‌عنوان دو شریک تجاری مهم ایران در دهه گذشته، نقش مهمی را ایفا کرده‌اند.

 



سال صادرات ایران به عراق (میلیارد دلار) صادرات ایران به چین (میلیارد دلار) واردات ایران از چین (میلیارد دلار)
1390 4.2 12.5 14.8
1391 5.1 14.3 16.2
1392 6.3 16.7 18.1
1393 7.2 19.4 20.5
1394 8.4 22.3 23.2
1395 9.1 24.7 25.9
1396 10.2 27.4 28.7
1397 11.5 30.3 31.8
1398 9.3 28.1 34.2
1399 8.4 24.9 32.1


بیشترین کالای صادراتی ایران به عراق:

محصولات کشاورزی (میوه، سبزیجات، لبنیات)

مصالح ساختمانی (سیمان، گچ، کاشی)

مواد معدنی (سنگ آهن، مس، آلومینیوم)

محصولات پتروشیمی

بیشترین کالای صادراتی ایران به چین:

نفت خام

میعانات گازی

محصولات پتروشیمی

مواد معدنی (سنگ آهن، مس، آلومینیوم)

بیشترین کالای وارداتی ایران از چین:

لوازم و تجهیزات مخابراتی

ماشین آلات و تجهیزات صنعتی

کالاهای اساسی (برنج، شکر، روغن)

مواد اولیه و واسطه ای برای تولید

 

 

تحولات صادرات و واردات:

در طول دهه گذشته، صادرات کالاهای مصرفی ایران به عراق و چین متغیر بوده‌اند. در کل، صادرات به عراق در این دوره افزایش یافته و به 11.5 میلیارد دلار در سال 1399 رسیده است. از سوی دیگر، صادرات به چین با نوسانات بیشتری همراه بوده و به 24.9 میلیارد دلار در سال 1399 افزایش یافته است. واردات کالاهای مصرفی از چین نیز در دهه گذشته افزایش یافته و به 32.1 میلیارد دلار در سال 1399 رسیده است.

 

عوامل موثر بر تحولات:

تحولات صادرات و واردات تحت تأثیر عوامل گوناگونی از جمله تحریم‌ها، نوسانات قیمت ارز و سیاست‌های تجاری قرار گرفته‌اند. تحریم‌ها، به‌ویژه تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، منجر به کاهش صادرات و افزایش واردات شده است. نوسانات قیمت ارز نیز بر تجارت بین‌المللی ایران تأثیر گذاشته و ممکن است باعث مشکلات در صادرات و مزایای در واردات شود.

 

مهمترین کالاهای صادراتی و وارداتی:

مهمترین کالاهای صادراتی ایران به عراق شامل محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و محصولات پتروشیمی است. به چین، نفت خام، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی ارسال می‌شود. از چین، لوازم و تجهیزات مخابراتی، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی، مواد غذایی و مواد اولیه صادر می‌شود.

 

چالش‌ها و فرصت‌ها:

تجارت بین‌المللی ایران با چالش‌های متعددی همچون تحریم‌ها، نوسانات قیمت ارز و بروکراسی اداری مواجه است. با این حال، این کشور از فرصت‌های بسیاری برای تجارت با کشورهای همسایه و سراسر جهان بهره‌مند است.

 

نتیجه‌گیری:

تجارت بین‌المللی نقش بسزایی در توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با وجود چالش‌ها، این کشور از فرصت‌های فراوانی برای افزایش صادرات و کاهش واردات بهره‌مند است.

 

 

محتوای جدول

_

درخواست یک تماس

برای  درک بهتر مقاله و کسب اطلاعات بیشتر

مقالاتی که در وب سایت شرکت آتیه تجارت اعتماد قرار داده می شود توسط تیم دیجیتال مارکتینگ بعد از بررسی ها و تحقیقات و استفاده از تجربیات مختلف تیم های آتکو نوشته و در نهایت نگارش و آپلود می شود در بخش مقالات وب سایت آتکو ، شما بعد از مطالعه مقالات در صورتی که نیاز داشتید اطلاعات بیشتری برای شما داده بشود بصورت مشاوره ای و خصوصی می توانید پیام خود را در این باکس به همراه شماره موبایل برای ما ارسال بفرمایید تا یکی از متخصصین تیم آتکو با شما تماس بگیرند و اطلاعات بیشتری را با شما در میان بگذارند ، در ضمن این تماس کاملا رایگان خواهد بود .

باتشکر

  • دانش منحصر به فرد از ترخیص کالا
  • 100٪ خدمات صدور امن و ایمن
  • خدمات بهینه سازی حمل و ترخیص
  • پیگیری خرید و حمل و ترخیص آنلاین
  • با توجه به عملکرد کلیدی بدون درز
  • محتوای تولید شده کاربر در زمان واقعی

    نویسنده مقاله :

    نویسنده مقاله :

    مقالات نوشته شده توسط تیم دیجیتال مارکتینگ آتکو نوشته شده و بعد از مصاحبه با مدیران و تایید آنها در وب سایت به چاپ یا انتشار پیدا می کند.

    No comment

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *